Ovet

Ovet ovat iso osa kotia, taloa, sisustusta sekä arkkitehtuuria. Ne kuvastavat aikaa ja tyyliä.

Kunnostamme kaiken ikäisiä ja kaikkeen tarkoitukseen valmistettuja ovia väliovista rappukäytävään ja ulko-oveen. Tarvittaessa teemme tarvittavat puuosakorjaukset sekä huollamme tai vaihdamme helat lukkoineen ja kahvoineen.

Ovien kunnostaminen on monesti paljon helpompaa kuin vaihtaa koko oviaukko karmeineen uuteen. Vanhojen ovien koot poikkeavat monesti nykyisistä eikä vastaava tahdo löytyä helposti.

Ovien kunnostus:

Vanhan oven läpi on kuljettu usein, se pitää sisällään monta ohitustarinaa vuosien varrella. Vanhat täyspuiset puuseppien käsityönä valmistavat ovet ovat talosi aarteita ja ne kannattaa kunnostaa.

Maalinpoisto, hionnat ja maalaus on tarkkuutta ja tilaa vaativaa työtä. Kotioloissa maalikemikaalit sekä hiontapöly haittaavat ja ovat terveydelle haitallisia, maalinpoisto lämmöllä vaatii tulityöluvan.

Vanhat puupeiliovet

Vanhat ovet ovat  täyspuisia ja käsin kiiloilla kasattuja ja niiden peilit kauniita ja ajalle ominaisia. Maalia on vuosien varella lisätty runsaasti ja niiden kunnostaminen on kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa, jonkin verran taitoakin. Vanhoja ovia tulee vaalia ja aika-ajoin kunnostaa. Sadan vuoden läpikulkutarina saa seurakseen toisen mokoman.

Viilutetut ja lakatut ovet

Lakkapintaiset viilutetut ovet ovat oma sarjansa, jonka kunnostaminen on erittäin tarkkaa. Vanha lakka poistetaan, puuosat korjataan ja ovi saa uuden lakan pintaan. Nykymenetelmillä saadaan viiluovien väriä myös vaalennettua (esim. mahonki, tammi ja teak).

Laakaovet ja keittiöt

Laakaovia ns väliovia on monenlaisella rakenteella riippuen niiden iästä. Kaikki niistä on kuitenkin maalattavissa uuteen väriin. Samoin keittiöiden kaappien ovet.

Ovien – ja karmien muutostyöt

Tarvitsetko palo- tai turvalasia vanhan lasin tilalle, palautetaanko vanha muutettu ovi takasin alkuperäiseksi?

Umpioviin on mahdollista asentaa lasit, jos oven rakenne sallii lasiaukon tekemisen. Lasivalikoima on todella laaja. Hiekkapuhalletun lasin voi vaikka itse suunnitella, koristelaseja on iso valikoima. Vain mielikuvitus on rajana.

Puuovien kokoa voidaan muuttaa esim. lattian koron muuttuessa. Samoin kierot ovet voidaan suoristaa tiettyyn pisteeseen asti.

Vanhojen talojen seinät ei usein remonttien yhteydessä kohtaakaan karmin kanssa. Karmiin on mahdollista tehdä myös muutostöitä niitä irrottamatta ja saada listoitukset siisteiksi.

Ulko ovet, autotallit ja varastot

Ulko-ovien verstaalla kunnostuksessa on haaste väliaikaisen oven kanssa mikäli asunto on asutettu. Tilalle voidaan laittaa ns. rakennusovi kunnostuksen ajaksi, joka voidaan varustaa lukolla. Tämä vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä asukkailta kunnostuksen aikana mutta on mahdollinen. Ulko-ovet onkin monesti hyvä kunnostaa paikanpäällä.

vanhojen_ulkopariovien_korjaus_lukitukset_tiivistykset_ja_heloitukset.jpgovet.jpg